Wielofunkcyjny piekarnik parowy umożliwia wykorzystanie pary na
trzech różnych poziomach. Dwie opcje łączą parę i konwencjonalne
ogrzewanie, tworząc warunki do wypieku idealnego chleba lub
przygotowywania mięsa, a trzecia opcja wykorzystuje jedynie parę,
aby perfekcyjne ugotować rybę lub warzywa. Wielofunkcyjny piekarnik
parowy umożliwia zarówno tradycyjne pieczenie z termoobiegiem jak i
wykorzystanie pary w trzech, różnych trybach: gotowania na parze,
odgrzewania i pieczenie. Stosując parę można obniżyć temperaturę
pieczenia oraz zachować naturalną wilgotność potraw. Termosonda
monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia
czy przepieczenia. Użycie jej zwiększa kontrolę nad procesem
pieczenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje
zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Sterowany dotykowo panel
z czytelnym wyświetlaczem umożliwia elektroniczną regulację
temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych.
Zaprogramowane dla różnych rodzajów potraw ustawienia zapewniają
doskonały efekt, bez ryzyka pomyłki. Tryb szybkiego nagrzewania
piekarnika pozwala o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika do
pracy w wymaganej temperaturze. Krótsza faza nagrzewania w
porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli Ci zamienić wolne
chwile w niezapomniane posiłki. Wentylator zapewnia stały obieg
gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury. W
takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20%
temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia
oszczędność czasu i energii. Pojemna komora i blachy w rozmiarze XL
ułatwiają jednoczesne pieczenie na 3 poziomach i przygotowanie
posiłku dla całej rodziny.Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz nie
tylko szybko przygotować kilka potraw w tym samym czasie, ale
przede wszystkim możesz zaoszczędzić czas i energię.