Wielofunkcyjny piekarnik parowy umożliwia wykorzystanie pary na trzech różnych poziomach. Dwie opcje łączą parę i konwencjonalne ogrzewanie, tworząc warunki do wypieku idealnego chleba lub przygotowywania mięsa, a trzecia opcja wykorzystuje jedynie parę, aby perfekcyjne ugotować rybę lub warzywa. Wielofunkcyjny piekarnik parowy umożliwia zarówno tradycyjne pieczenie z termoobiegiem jak i wykorzystanie pary w trzech, różnych trybach: gotowania na parze, odgrzewania i pieczenie. Stosując parę można obniżyć temperaturę pieczenia oraz zachować naturalną wilgotność potraw. Termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy przepieczenia. Użycie jej zwiększa kontrolę nad procesem pieczenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Sterowany dotykowo panel z czytelnym wyświetlaczem umożliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych. Zaprogramowane dla różnych rodzajów potraw ustawienia zapewniają doskonały efekt, bez ryzyka pomyłki. Tryb szybkiego nagrzewania piekarnika pozwala o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika do pracy w wymaganej temperaturze. Krótsza faza nagrzewania w porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli Ci zamienić wolne chwile w niezapomniane posiłki. Wentylator zapewnia stały obieg gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury. W takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20% temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii. Pojemna komora i blachy w rozmiarze XL ułatwiają jednoczesne pieczenie na 3 poziomach i przygotowanie posiłku dla całej rodziny.Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz nie tylko szybko przygotować kilka potraw w tym samym czasie, ale przede wszystkim możesz zaoszczędzić czas i energię.