Bambusowa deska do krojenia z rączką – kiedy estetyka i funkcjonalność idą w parze
Deskę do krojenia z pewnością znajdziemy w każdej kuchni. To podstawowe akcesorium, nie tylko szefów kuchni i miłośników gotowania, ale również tych, którzy w kuchni do perfekcji opanowali jedynie sztukę robienia kanapek z serem i szynką. Używamy jej codziennie i traktujemy ją ostrym nożem, wymagamy więc, żeby była trwała i odporna na uszkodzenia.
Takim oczekiwaniom sprostają deski wykonane z bambusa. Twarde włókna bambusowe są odporne na mechaniczne uszkodzenia, dzięki czemu mamy pewność, że deska posłuży nam przez długi czas. Bambus jest materiałem, który nie pochłania zapachów i nie wchodzi w reakcję z jedzeniem, czyli nie zmienia smaku przygotowywanego jedzenia. Jest to ekologiczny materiał, który ulega biodegradacji.
Lekka, bambusowa deska została zaopatrzona w poręczny uchwyt. Duże oczko wykończone kolorową silikonową otoczką umożliwia wygodne powieszenie deski na haczyku.
Deska o wymiarach 38 x 24 cm oferuje wygodną przestrzeń do krojenia i szatkowania.
Bambusowa deska do krojenia ze względu na swoją naturalność wpisze się w stylistykę każdej kuchni, będąc jej estetycznym dopełnieniem.